Ένα από τα μεγαλύτερα containership του κόσμου προσέγγισε το Λονδίνο

Ένα από τα μεγαλύτερα containership του κόσμου προσέγγισε το Λονδίνο

596
Ένα από τα μεγαλύτερα containership του κόσμου προσέγγισε το Λονδίνο

H DP World London Gateway Port καλωσόρισε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Το πλοίο “Al Muraykh” που ανήκει στην Αραβικών συμφερόντων UASC μετέφερε 18601 ΤΕUs ενώ κατά την παραμονή του στο London Gateway Port ξεφόρτωσε 3.800 εμπορευματοκιβώτια.
Το μήκους 400 μέτρων πλοίο έχει τη δυνατότητα στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων σε 11 σειρές πάνω από το κατάστρωμα, ενώ συνολικά το πλοίο μπορεί να μεταφέρει έως και 18.800 ΤΕUs.
Το “Al Muraykh” αναχώρησε από το Port Klang της Μαλαισίας με το μεγαλύτερο αριθμό εμπορευματοκιβωτίων που έχουν μεταφερθεί σε ένα πλοίο και έφτασε στο Λονδίνο στις 2 Ιανουαρίου. Το Λονδίνο θα είναι το πρώτο λιμάνι το οποίο θα καλεί το πλοίο στα τακτικά δρομολόγιά τους προς στην Ευρώπη.
Πολλά από τα προϊόντα που εκφορτώθηκαν ταχύτατα, θα είναι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τις προσεχείς ημέρες για τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου! Η νέα πύλη της DP World στο Λονδίνο βρίσκεται πολύ κοντά στα βασικά πληθυσμιακά κέντρα της Αγγλίας με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου και του κόστους στις αλυσίδες εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.
DP World London Gateway CEO Simon Moore with the Al Muraykh 01 01 16
UASC Al Muraykh bow 010116

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.