Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από το βυθισμένο “El Faro”

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από το βυθισμένο “El Faro”

212
Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από το βυθισμένο “El Faro”

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (National Transportation Safety Board) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από το ναυάγιο του “El Faro”, το οποίο βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το “El Faro”, υπό σημαία Η.Π.Α. ιδιοκτησίας της Sea Star Line και υπό τη διαχείριση της TOTE Services, χάθηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 κατά τη διάρκεια του Τυφώνα Joaquin.
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του και βρίσκεται σε βάθος 4.572 μέτρων κοντά στις Μπαχάμες στην θάλασσα των Βερμούδων, περιοχή που ελπήγη σφοδρά από τον τυφώνα Χοακίν.
Το ναυάγιο του El Faro είχε εντοπιστεί στις αρχές Νοεμβρίου από μια ομάδα έρευνας που επέβαινε στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USNS Apache, ένα ποντοπόρο ρυμουλκό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό για αυτήν την αποστολή. Εκτός από το πλήρωμα στο Apache επέβαιναν ο επικεφαλής ερευνών του NTSB Tom Roth-Roffy καθώς και εκπρόσωποι της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG), της ναυτιλιακής εταιρείας TOTE και του Αμερικανικού Νηογνώμονα (ABS), όλοι μέλη της ομάδας έρευνας του NTSB.
Nα αναφερθεί ότι το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί λήφθηκε μέσω μιας πρωτοποριακής υποβρύχιας συσκευής του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το CURV 21. Το CURV 21 είναι ένα προηγμένης τεχνολογίας, ειδικό τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV), που μπορεί και κινείται σε θαλάσσια βάθη έως και 6.096 μέτρων.
Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=q3h8HbloK0o


Φωτο:https://www.flickr.com/photos/ntsb/sets/72157659149033059/with/24132278386/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.