To Ντουμπάι αποπληρώνει πρόωρα 2 δισεκατομμύρια δηνάρια προς τις τράπεζες

To Ντουμπάι αποπληρώνει πρόωρα 2 δισεκατομμύρια δηνάρια προς τις τράπεζες

444
To Ντουμπάι αποπληρώνει πρόωρα 2 δισεκατομμύρια δηνάρια προς τις τράπεζες

Το Jebel Ali Free Zone (JAFZ), η ναυαρχίδα της επιχειρηματικότητας του Ντουμπάι και μία από τις κορυφαίες ελεύθερες φορολογικές και δασμολογικές ζώνες στον κόσμο, ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή των 2 δισεκατομμυρίων δηναρίων ΗΑΕ προς τις τράπεζες, σχεδόν τέσσερα έτη και έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη λήξη, τον Ιούνιο του 2020.
Ο Σουλτάνος Ahmed Bin Sulayem, Πρόεδρος της Economic Zones World, σχολιάζοντας το αξιόλογο επίτευγμα της Ελεύθερης Ζώνης δήλωσε ότι η πρόωρη αποπληρωμή είναι ίσως το πιο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της JAFZ. Η αποπληρωμή υποδηλώνει την αληθινή δέσμευση των μετόχων και της κυβέρνησης του Ντουμπάι για να μειωθεί το χρέος της Dubai World Group.
Η επιτυχημένη επιχειρησιακή απόδοση της Ελεύθερης Ζώνης επέτρεψε στο ΔΣ να εξασφαλίσει έγκαιρα αρκετά μετρητά για να ξεπληρώσει το χρέος, πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης. Η μεγάλη πρωτοβουλία του Εμίρη του Ντουμπάι φαινόταν ξαφνικά μετέωρη εάν δεν συμφωνούσαν τα γειτονικά Εμιράτα και οι ισλαμικές τράπεζες κατά τη διάρκεια δύσκολων συνθηκών στην αγορά στα μέσα του 2012. Οι τράπεζες υπό την πίεση του Άμπου Ντάμπι εκδήλωσαν τελικά την εμπιστοσύνη στο μεγαλεπήβολο έργο στην Ελεύθερη Ζώνη, με το δανεισμό 4.4 δισεκατομμυρίων AED.
Ο Σουλτάνος Bin Sulayem σχολιάζοντας τα μελλοντικά σχέδια της Ελεύθερης Ζώνης δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις με βάση τη ζήτηση της αγοράς και αναμένεται να χρηματοδοτήσει νέες κατασκευές στα υπάρχοντα οικόπεδα.
Το Jebel Ali Free Zone είναι το κυριότερος κόμβος για το εμπόριο και logistics στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής το οποίο αποτελεί κέντρο για τις επιχειρήσεις, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες από τη δυτική Ασία, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, την Αφρική και την Ινδική Χερσόνησο. Πάνω από 7.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως (ανάμεσα τους 100 εταιρείες από τη λίστα των 500 της Global Fortune) έχουν επιλέξει το JAFZ ως περιφερειακό κόμβο για να εξυπηρετήσουν τις αγορές της περιοχής.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.