Αμείωτη η ναυτιλιακή ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

Αμείωτη η ναυτιλιακή ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

263
Αμείωτη η ναυτιλιακή ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

Το φορτηγό πλοίο Varyag, το οποίο συνέδεε τακτικά τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία με το Ζονγκουλντάκ στην Τουρκία, παύει το συγκεκριμένο σημαντικό δρομολόγιο από το επόμενο έτος. Το πλοίο θα συνδέει πλέον την Κριμαία με την Αμπχαζία, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Sergey Menyailo
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Peleng, η οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο, Dmitri Vinnikov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της Αμπχαζίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μια εβδομάδα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Το πλοίο θα μεταφέρει ανθρακικό νάτριο και τιτάνιο προς την Αμπχαζία και από την Αμπχαζία φρούτα, λαχανικά, και άλλα προϊόντα διατροφής τα οποία πλέον δεν θα μεταφέρονται ή εισάγονται από την Τουρκία.
«Καθώς η Τουρκία συμπεριφέρθηκε επιθετικά, αποφασίσαμε να λύσουμε πλήρως τις σχέσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος προς δημοσιογράφους ενώ ο αριθμός των ταξιδιών θα εξαρτηθεί από τα φορτία, πρόσθεσε.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ Φωτογράφος ROBERT GHEMENT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.