Ο μεγαλύτερος λιμένας της Ινδονησίας αναβαθμίζεται πλήρως

Ο μεγαλύτερος λιμένας της Ινδονησίας αναβαθμίζεται πλήρως

107
Ο μεγαλύτερος λιμένας της Ινδονησίας αναβαθμίζεται πλήρως

Ο λιμένας του Tanjung Priok είναι ο πλέον πολυσύχναστος της Ινδονησίας και τα τελευταία χρόνια εκτελούνται σημαντικά έργα αναβάθμισης και επέκτασής του. Ο λιμένας του Tanjung Priok βρίσκεται στα βόρεια της Τζακάρτα, της πρωτεύουσας και μεταλύτερης πόλης της Ινδονησίας, και κάθε χρόνο διακινείται από τις προβλήτες του περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των εμπορευμάτων που εξάγονται από ή εισάγονται στην Ινδονησία.
Όμως λόγω της αύξησης των καταναλωτικών αναγκών της χώρας και της ραγδαίας αύξησης των δια θαλάσσης διακινούμενων αγαθών η κυβέρνηση της Τζακάρτα αποφάσισε την άμεση αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, έτσι ώστε ο λιμένας του Tanjung Priok να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του θαλάσσιου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας.
Τα έργα έχει αναλάβει η κρατική εταιρείας της χώρας Pelindo II και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, οπότε και το New Priok Port, όπως πλέον θα ονομάζεται ο νέος λιμένας, θα έχει υπερτριπλασιάσει την ετήσια δυναμικότητά του. Συγκεκριμένα ενώ σήμερα διακινούνται περί τα 5 εκατομμύρια κοντέινερ (TEU) το 2023 από το νέο λιμένα θα διακινούνται σχεδόν 18 εκατομμύρια κοντέινερ.
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τα έργα επέκτασης του λιμένα.
Δείτε το βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=coWdNF4pTts

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.