Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίων στον εμπορικό λιμένα του Ντόρτμουντ

Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίων στον εμπορικό λιμένα του Ντόρτμουντ

59
Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίων στον εμπορικό λιμένα του Ντόρτμουντ

Η διακίνηση φορτίων στον εμπορευματικό λιμένα του Ντόρτμουντ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, βρίσκεται στα ίδια θετικά επίπεδα με αυτά της αντίστοιχης περίοδο του 2014. Μάλιστα ο Uwe Büscher, διευθύνων σύμβουλος της Dortmunder Hafen AG, δήλωσε ότι ο κύκλος εργασιών του εμπορικού λιμένα κατέγραψε αύξηση της τάξης του 6%.
Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση φορτίων στον εμπορευματικό λιμένα του Ντόρτμουντ να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του τρέχοντος έτους διακινήθηκαν 733.000 τόνοι εμπορευμάτων, που αντιστοιχούν σε αύξηση 3%.
Σημαντική ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη διακίνηση ορυκτέλαιων σε σχέση με το πρώτο εννιάμηνο του 2014 (393.000 τόνοι, μείωση 13%), καθώς και οικοδομικών υλικών (414.000 τόνοι, μείωση 12%). Στον αντίποδα η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη διακίνηση φορτίων σιδήρου και χάλυβα, αγγίζοντας ποσοστό της τάξης του 30% (232.000 τόνοι), καθώς και φορτίων μετάλλων σκραπ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% και αγγίζοντας τους 232.000 τόνους.
Με το βλέμμα στο τρέχον τελευταίο τρίμηνο του έτους ο Uwe Büscher εκφράζει την αισιοδοξία του για ένα ακόμα καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ρήνος λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων του, που προκλήθηκαν από την απουσία βροχοπτώσεων.

Φώτο: © Dortmunder Hafen AG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.