Η ανάπτυξη των ναυπηγείων της Ασίας, προβληματίζει τις ευρωπαϊκές γιάρδες

Η ανάπτυξη των ναυπηγείων της Ασίας, προβληματίζει τις ευρωπαϊκές γιάρδες

166
Η ανάπτυξη των  ναυπηγείων της Ασίας, προβληματίζει τις ευρωπαϊκές γιάρδες

Οι προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία έχουν συρρικνωθεί οριακά, σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο της Castrol Marine Trade αλλά παραμένουν ενθαρρυντικές ειδικά για τις γιάρδες της Άπω Ανατολής.
Αν και ελαφρώς πιο ‘απαισιόδοξη’ σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, τα ετήσια ποσοστά ανάπτυξης για τον κλάδο τα επόμενα πέντε έτη εξακολουθούν να παραμένουν στο 3-5%, ενώ σημαντική ανέλιξη αναμένεται μετά το 2017.
Το Βαρόμετρο προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, αλλά και η Λατινική Αμερική και η Μέση Ανατολή θα σημειώνουν αισιόδοξα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο κλάδο.
Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, εκτός από τις Κάτω Χώρες, θα αντιμετωπίζουν μια πτωτική πορεία στα ναυπηγεία τους μέχρι το 2017.
Η κύρια αύξηση της δραστηριότητας στη ναυπηγική βιομηχανία θα προέρχεται από χώρες της Ασίας-Ειρηνικού μέχρι και το 2019 αφού οι τοπικές γιάρδες είναι σε καλή θέση να κατασκευάζουν εξαιρετικά μεγάλα πλοία, τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρίες απαιτούν σε μεγαλύτερο βαθμό για την καλύτερη απόδοση των καυσίμων τους και τη βελτίωση των οικονομικών τους. Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πληγούν στους συγκεκριμένους τομείς και θα πρέπει να επανασυστήσουν τους κανόνες στο παιχνίδι, προκειμένου να ανταγωνιστούν με τα κολοσσιαία ναυπηγεία της Άπω Ανατολής.
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.