H τελετή απονομής βραβείων Αριστείας 2015, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

H τελετή απονομής βραβείων Αριστείας 2015, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

475
H τελετή απονομής βραβείων Αριστείας 2015, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» πραγματοποίησε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του στη Χίο, για πρώτη φορά, εκδήλωση για την επίδοση των Βραβείων Αριστείας 2015 σε αριστεύσαντες μαθητές.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Παύλος Καλογεράκης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο της Tsakos Shipping, κ. Κων/νο Καραμανή, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Ανωμερίτης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Καπτ. Παναγιώτη Ν. Τσάκου.
Κατόπιν, επιδόθησαν Βραβεία Αριστείας συνοδευόμενα από χρηματικό ποσό στους κάτωθι:
Μενέλαος Κύλλης του Γεωργίου, 1ος σε βαθμολογία αποφοιτών μαθητής του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.
Χρήστος Ιωάννου του Κων/νου, 1ος σε βαθμολογία αποφοιτών μαθητής του ΓΕΛ Καρδαμύλων.
Μενέλαος Κύλλης του Γεωργίου, 1ος σε βαθμολογία αποφοιτών μαθητής στον Νομό Χίου.
Απόστολος Βουλγαρέλης του Ανθίμου, αριστούχος.
Μαρία Κοσσένα του Νικολάου, αριστούχος.
Μαρία Φαρμάκη του Ευαγγέλου, 1η σε βαθμολογία αριστούχος μαθήτρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Κωνσταντίνος – Μιχαήλ Μπουλαζέρης του Ηρακλή, 1ος κατά σειρά αριστεύσας νεοεισαχθείς με εξετάσεις, Χιώτης σπουδαστής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.
Ιωάννης Γιαννάς του Γεωργίου, 1ος κατά σειρά αριστεύσας νεοεισαχθείς με εξετάσεις, Χιώτης σπουδαστής στην ΑΕΝ/Μ Χίου.
Δέσποινα Κοσσένα του Νικολάου, 1η αριστούχος νεοεισαχθείσα Χιώτισσα φοιτήτρια του ΤΝΕΥ της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στη συνέχεια, οι μαθητές του «Σπιτιού της Μαρίας» παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια, ο μαθητής Αλέξανδρος Παπαναστασόπουλος μας ευχαρίστησε με το σαξόφωνό του, ενώ  ο μαθητής Γεώργιος Παντελής απήγγειλε απόσπασμα από το διήγημα «Άνθος του γιαλού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Επίσης, το Ίδρυμα προσέφερε στους σπουδαστές, πρώην μαθητές του «Σπιτιού της Μαρίας» οικονομικό βοήθημα για τις σπουδές τους.
Ο αθλητής και Μαραθωνοδρόμος, Χριστόφορος Μερούσης, πρώτος στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας, ετιμήθη ιδιαιτέρως για την προσφορά του στον αθλητισμό.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσεφέρθησαν κεράσματα, τα οποία ήταν δημιουργήματα των μαθητών της Στέγης, που παρακολουθούν μαθήματα ζαχαροπλαστικής.
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω αρχές και εκπρόσωποι φορέων:
Ο Αιδεσιμότατος πατήρ Στυλιανός Μανώλης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Μάρκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Ταξίαρχος κ. Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Εμμανουήλ Βουρνούς, η Πρόεδρος Πρωτοδικών κα Μαρία Τομπάζη, ο Πρωτοδίκης κος Γεώργιος Παντελίδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπελέγρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Ιάκωβος Αρχοντάκης, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Αστέριος Βαρκάρης, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Καρκαζής, η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας του Παν. Αιγαίου κα Ελένη Θανοπούλου, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλοιάρχων και εκπρόσωπος της ΑΕΝ/Π/Οινουσσών κ. Αργύρης Χατζελένης, η Διευθύντρια Σπουδών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου κα. Μαρία Μακκά, καθώς και τα μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας κα Ιωάννα Λεμονιάδη, κ. Ευστράτιος Σταυρινός και κ. Γεώργιος Καραμιχαλέλης. Παρόντες ήσαν και δόκιμοι της ΑΕΝ Πλοιάρχων, καθώς και Δόκιμοι της ΑΕΝ Μηχανικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.