Γαλλο-ιρανική συμφωνία για αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσω FLNG

Γαλλο-ιρανική συμφωνία για αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσω FLNG

100
Γαλλο-ιρανική συμφωνία για αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσω FLNG

Ο ιρανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Press-TV ανέφερε προ ημερών ότι η κυβέρνηση του Ιράν έχει φτάσει σε τελική συμφωνία με μία γαλλική εταιρεία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου με κατασκευή και χρήση μίας πλωτής μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου (FLNG).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν, δύο ιρανικές εταιρείες ολοκλήρωσαν πρόσφατα το στάδιο των τελικών διαπραγματεύσεων με τη γαλλική εταιρεία, που δεν κατονομάζεται, σχετικά με τους όρους του σχεδίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν θα αναλάβει την εμπορία και πώληση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ η γαλλική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και λειτουργία της πλωτής μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου (FLNG), καθώς και την απόκτηση του απαραίτητου αριθμού πλοίων μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carriers).
Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις ήδη υπάρχουσες φήμες περί του ισχυρού γαλλικού ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιράν, και συγκεκριμένα στο κοίτασμα του Forouzan, μέσω μίας επένδυσης που αναμένεται να αγγίξει το $ 1 δις.
Να σημειωθεί ότι το κοίτασμα του Forouzan παράγει σε ημερήσια βάση περί τα 200 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.