Oι 100 ισχυρότερoι της διεθνούς ναυτιλίας και οι κορυφαίοι Έλληνες για τη...

Oι 100 ισχυρότερoι της διεθνούς ναυτιλίας και οι κορυφαίοι Έλληνες για τη Lloyd’s List

7913
Oι 100 ισχυρότερoι της διεθνούς ναυτιλίας και οι κορυφαίοι Έλληνες για τη Lloyd’s List

Κυκλοφόρησε και φέτος η φετινή έντυπη έκδοση της Lloyd’s List με τους 100 πιο ισχυρούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις σύμφωνα με την εφημερίδα Lloyd’s List.
Οι πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από τους: Nils Andersen, Søren Skou και Kim Fejfer της Maersk Group (πρώτη θέση), ο Ali al-Naimi, υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας (δεύτερη θέση) και οι κ. Xu Lirong της China Shipping Group και Ma Zehua, της Cosco Group (στην τρίτη θέση).

Ο κ. Γιάννης Αγγελικούσης (Anangel Maritime, Maran Tankers και Maran Gaz), καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και είναι ο κορυφαίος Έλληνας πλοιοκτήτης και δεύτερος παγκοσμίως μετά τον John Fredriksen, ο οποίος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Η κ. Αγγελική Φράγκου (Navios) καταλαμβάνει τη 16η θέση, στη 17η θέση βρίσκεται ο κ. Γιώργος Οικονόμου (Dryships και Ocean Rig), στην 18η θέση ο κ. Γιώργος Προκοπίου (Dynacom και Dynagas) ενώ στην 21η θέση βρίσκεται και πάλι ο κ. Πήτερ Λιβανός (Gaslog).
Ο κ. Πέτρος Παππάς (Star Bulk Carriers) καταλαμβάνει την 31η θέση (από την 11η θέση το 2014), στην 45η (από 54η θέση) ο κ. Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ και πρόεδρος INTERTANKO), ενώ στην 47η θέση (από την 83η) ο κ. Πήτερ Γεωργιόπουλος (General Maritime). Στην 48η θέση βρίσκεται και πάλι o κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ και συνιδρυτής της Golden Union.
Στην 52η βρίσκεται ο κ. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare), στην 65η ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Ship Management), στην 88η θέση(από 81η) ο κ. Σίμος Παληός (Diana Shipping) και στην 98η θέση ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης (Aegean Group).

Ενδιαφέρουσες θέσεις καταλαμβάνουν… το φάντασμα του αβέβαιου μέλλοντος της αγοράς των bulkers (στην 9η θέση), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα (στη 10η ) αλλά και οι δύο ‘ισχυρές’ γυναίκες- Επίτροποι της ΕΕ, η κ. Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού και Violeta Bulc, αρμόδια για τις Μεταφορές. Και οι δύο Επίτροποι καταλαμβάνουν από κοινού, για πρώτη φορά στην ετήσια λίστα, την 77η θέση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.