Το Πεκίνο κλείνει και συγχωνεύει 7.000 μικρά ανθρακωρυχεία

Το Πεκίνο κλείνει και συγχωνεύει 7.000 μικρά ανθρακωρυχεία

57
Το Πεκίνο κλείνει και συγχωνεύει 7.000 μικρά ανθρακωρυχεία

Η Κίνα θα επιταχύνει την πολυσυζητημένη πολιτική της η οποία αφορά το άμεσο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των μικρών ανθρακωρυχείων. Σε μια προσπάθεια του Πεκίνου ώστε να μειωθεί η ρύπανση και να υποστηριχθεί η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης οι αρμόδιες αρχές επισπεύδουν τις διαδικασίες για την αναστολή των αδειών λειτουργίας μικρών μονάδων.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο Lian Weiliang, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων πριν λίγες μέρες ότι τα μικρά ανθρακωρυχεία είναι μη ασφαλή και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια ικανοποιητική και μακροπρόθεσμα επωφελή χρήση των πόρων άνθρακα της χώρας.
Η Κίνα έχει περισσότερο από 7.000 ανθρακωρυχεία με ετήσια παραγωγή μικρότερη των 300.000 τόνων. Ο υπερβολικός αριθμός των ανθρακωρυχείων έχει οδηγήσει σε διαστρέβλωση των κανόνων του ανταγωνισμού σύμφωνα με κινεζικούς αξιωματούχους. Επιπρόσθετα η παραγωγή χαμηλής – ποιότητας ποσοτήτων άνθρακα ευθύνεται σε μεγάλο μέρος για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα.
Τα ανθρακωρυχεία που θα παραβιάζουν τη νομοθεσία για θέματα ποιότητας και ασφάλειας θα βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με αυστηρά διοικητικά πρόστιμα, βαριές κυρώσεις και ποινικές ευθύνες.

Φωτο: ΕΡΑ / WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.