Μειωμένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στα ύδατα της Άπω Ανατολής

Μειωμένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στα ύδατα της Άπω Ανατολής

57
Μειωμένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στα ύδατα της Άπω Ανατολής

Η τελευταία έκθεση από το Κέντρο πληροφόρησης της ReCAAP αναφέρει ότι υπήρξε μια μείωση στα αναφερθέντα περιστατικά ένοπλης ληστείας ή πειρατείας , κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας όπου καταγράφεται μείωση σε επιθέσεις εναντίον πλοίων που ταξιδεύουν στην περιοχή. Η έκθεση της ReCAPP επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου δεν κατεγράφησαν καθόλου περιστατικά πειρατείας όπως και δεν υπήρχαν ή δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σε δεξαμενόπλοια με σκοπό την κλοπή πετρελαίου ή άλλου υγρού φορτίου. Κατεγράφησαν όμως συνολικά επτά περιστατικά ένοπλης επίθεσης και ληστείας, μεταξύ των οποίων και μία απόπειρα επίθεσης, εναντίον πλοίων κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου. Ο αριθμός είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με τα συνολικά 15 περιστατικά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2015. Από τα επτά επεισόδια ένοπλης επίθεσης, 3 καταγράφηκαν στα χωρικά ύδατα της Ινδονησίας, τρία στο Βιετνάμ , ενώ η μία απόπειρα φέρεται να συνέβη στην προς δυσμάς λωρίδα TSS των Στενών της Μάλακα και τη Σιγκαπούρης.
Φωτο: ΑΡΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.