Έφτασε στην Πολωνία το πρώτο φορτίο LNG από το Κατάρ

Έφτασε στην Πολωνία το πρώτο φορτίο LNG από το Κατάρ

276
Έφτασε στην Πολωνία το πρώτο φορτίο LNG από το Κατάρ

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, υποδέχθηκε το πρώτο πλοίο που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο, προερχόμενο από το Κατάρ.
Το πλοίο μεταφοράς LNG «Al-Nuaman», το οποίο διαχειρίζεται η Qatargas, έφτασε στο Swinoujscie μεταφέροντας 210.000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου. Να σημειωθεί ότι το πλοίο ξεκίνησε από το Κατάρ αφού πρώτα η Qatargas διεξήγαγε επιτυχή έλεγχο του τερματικού σταθμού στην Πολωνία, για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα οι παραδόσεις φυσικού αερίου.
Το «Al-Nuaman» είναι το πρώτο πλοίο που μεταφέρει φορτίο LNG στην Πολωνία, ενώ στις αρχές του Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει και δεύτερο, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευστικές εργασίες που είναι απαραίτητες για να καταστεί ο τερματικός σταθμός στο Swinoujscie απόλυτα λειτουργικός.
Ο τελευταίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία το δεύτερο τετράμηνο του 2016.
Η Qatargas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο, με ετήσια παραγωγή σε υγροποιημένο φυσικό αέριο που φτάνει τους 42 εκατ. τόνους ετησίως.
Να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία του τερματικού σταθμού στο Swinoujscie, που η κατασκευή του κόστισε σχεδόν 820 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση της Πολωνίας στοχεύει στην άμεση μείωση της εξάρτησης της χώρας από το ρωσικό αέριο. Ο τερματικός σταθμός έχει σχεδιαστεί να υποδέχεται και να επαναεροποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και να τροφοδοτεί το πολωνικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας με έως και 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση.
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την άφιξη του «Al-Nuaman» στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie της Πολωνίας.
Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.