Σε κυρίαρχο κέντρο λιμενικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης μετεξελίσσεται το Άμπου Ντάμπι

Σε κυρίαρχο κέντρο λιμενικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης μετεξελίσσεται το Άμπου Ντάμπι

90
Σε κυρίαρχο κέντρο λιμενικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης μετεξελίσσεται το Άμπου Ντάμπι

Υπό την αιγίδα του Σεΐχη Hazza bin Zayed Al Nahyan, σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας και αναπληρωτή Πρόεδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Αμπού Ντάμπι, ο λιμένας της πρωτεύουσας των Εμιράτων θα εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες με επίσημες εκδηλώσεις το νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής στο λιμάνι του Zayed.
Το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημα για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου αλλά και ένα κορυφαίο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας, το οποίο θα βοηθήσει το Abu Dhabi ως προς την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών που επισκέπτονται το Εμιράτο. Ο “ευέλικτος” σχεδιασμός του κτιρίου του τερματικού σταθμού μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις μελλοντικές απαιτήσεις των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας στην περιοχή της Ασίας.
Η νέα πρωτοβουλία θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες του Εμίρη για ενδυνάμωση της παρουσίας του Εμιράτου στον τομέα του τουρισμού και την περαιτέρω ανύψωση της θέση του ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Παράλληλα το Khalifa Port Container Terminal έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ως προς την ανάπτυξή του σημειώνοντας άνοδο στην κίνηση που ξεπερνά το 11%, σε εποχές μάλιστα εξαιρετικά δύσκολες για το συγκεκριμένο κλάδο. Ο νέος τερματικός σταθμός είναι πλέον πρωταγωνιστής στην περιοχή και η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει το λιμένα με επιπλέον έργα τόσο τον ίδιο το σταθμό όσο και την γειτονική βιομηχανική ζώνη και τους αποθηκευτικούς χώρους που προσφέρονται.
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.