Σύννεφα (και) στην οικονομία της Σιγκαπούρης

Σύννεφα (και) στην οικονομία της Σιγκαπούρης

126
Σύννεφα (και) στην οικονομία της Σιγκαπούρης

Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της η οικονομίας της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με το 2014 ως προς το τρίτο τρίμηνο του 2015, και αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα αυξηθεί κατά “κοντά στο 2,0 %” για το σύνολο του 2015.
Οι ρυθμοί της οικονομίας αναπτύχθηκαν στο λιλιπούτειο κράτος της Ασίας κατά 1,9% για το τρίτο τρίμηνο, μια αντιστροφή από την συρρίκνωση του 2,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο ενώ το υπουργείο δήλωσε ότι η ανάπτυξη περιορίζεται κυρίως εξαιτίας των μέτριων επιδόσεων στον τομέα της μεταποίησης.
Για το υπόλοιπο του έτους, η αύξηση του ΑΕΠ της Σιγκαπούρης αναμένεται να παραμείνει οριακά σταθερή παρά το αβέβαιο και ασταθές διεθνές περιβάλλον.
Τομείς όπως το χονδρικό εμπόριο, η χρηματοδότηση και η ασφάλιση είναι πιθανό να παρουσιάζουν μια μέτρια ανάπτυξη, αλλά ο μεταποιητικός τομέας αναμένεται να παραμείνει αδύναμος.
Από την άλλη πλευρά, τομείς όπως οι επιχειρηματικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες επικοινωνιών και ενημέρωσης είναι πιθανό να παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα ανάπτυξης.
Όσο για την ανάπτυξη το 2016, το υπουργείο αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό από 1 έως 3%. Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, οι υπηρεσίες που εξαρτώνται από την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, καθώς και η αστάθεια στις γειτονικές χώρες δεν θα επιτρέψουν σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο μια σημαντική ανάταση της οικονομίας για το 2016. Στο εσωτερικό της χώρας, στην αγορά εργασίας αναμένεται επίσης μια συγκράτηση στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας αλλά το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Τομείς όπως η χρηματοδότηση, η ασφάλιση και το χονδρικό εμπόριο αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη το 2016, ενώ ο τομέας της μεταποίησης είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμος.
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.