Ένας νέος εμπορικός λιμένας κατασκευάζεται στα νότια της Ντόχα

Ένας νέος εμπορικός λιμένας κατασκευάζεται στα νότια της Ντόχα

238
Ένας νέος εμπορικός λιμένας κατασκευάζεται στα νότια της Ντόχα

Στο Κατάρ κατασκευάζεται ένας νέος εμπορικός λιμένας, ο οποίος φέρει την ονομασία Hapad Port και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πράσινους λιμένες του κόσμου. Το κόστος των έργων του νέου λιμένα αγγίζει το ποσό των $7,4 δις.
Ο νέος λιμένας κατασκευάζεται στα νότια της Ντόχα, καταλαμβάνει έκταση 26,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και περιλαμβάνει ένα νέο λιμάνι, μία νέα βάση για το πολεμικό ναυτικό της χώρας και μία νέα ειδική οικονομική ζώνη.
Ο νέος λιμένας θα τεθεί εν μέρει σε επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη, με το άνοιγμα των τερματικών σταθμών που αφορούν την φόρτωση και εκφόρτωση γενικών φορτίων καθώς και αυτών που αφορούν στην εισαγωγή οχημάτων. Η πλήρης λειτουργία του λιμένα, κατά την πρώτη φάση ανάπτυξής του, προγραμματίζεται για τα τέλη του 2016.
Στο πράγματι εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των έργων κατασκευής του λιμένα κατά την διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.