Tα Εμιράτα στρέφονται σε νέες μορφές επενδύσεων, πλην του πετρελαίου

Tα Εμιράτα στρέφονται σε νέες μορφές επενδύσεων, πλην του πετρελαίου

198
Tα Εμιράτα  στρέφονται σε νέες μορφές επενδύσεων, πλην του πετρελαίου

Η επέκταση του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε τομείς που δεν περιορίζονται στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, σημείωσε μια μικρή ανάπτυξη το Νοέμβριο, μετά από πτώση τον Οκτώβριο. Οι νέες επιχειρήσεις και η απασχόληση αυξήθηκαν, αν και η ανάπτυξη στην πρώτη κατηγορία ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2012.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν μάλλον αβέβαια για το μέλλον της οικονομίας τους αφού οι τιμές πετρελαίου παραμένουν σε καθίζηση, οι συμμαχικές γειτονικές δυνάμεις της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες ενώ παράλληλα το διεθνές εμπόριο της περιοχής κλονίζεται.
Η οικονομία των 7 Eμιράτων εξακολουθεί όμως να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό, παρά την παρατεταμένη αδυναμία των τιμών του πετρελαίου, των αυστηρότερων όρων ρευστότητας και της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τις δημόσιες δαπάνες από την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι που ουσιαστικά υποστηρίζει τα άλλα έξι Eμιράτα, πλην ίσως της Σαρτζά.
Η ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα είναι ενθαρρυντικό στοιχείο που ίσως πιέσει τους 7 μονάρχες να επαναπροσδιορίσουν άμεσα τη στρατηγική τους ενώ συγκεκριμένοι κύκλοι στο Ντουμπάι απαιτούν περαιτέρω επενδύσεις σε νέους τομείς της οικονομίας.
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.