Συμφωνία για τη δημιουργία εμπορικής οδού Κίνας-Τουρκίας-Ευρώπης

Συμφωνία για τη δημιουργία εμπορικής οδού Κίνας-Τουρκίας-Ευρώπης

129
Συμφωνία για τη δημιουργία εμπορικής οδού Κίνας-Τουρκίας-Ευρώπης

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις μεταφορών και logistics από την Τουρκία, το Καζακστάν, την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν και συμφώνησαν να δημιουργήσουν μία κοινοπραξία για τη μεταφορά αγαθών από την Κίνα προς την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «International Transport Logistics Exhibition – Logitrans», που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα του Νοέμβρη. Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της έκθεσης συζητήθηκαν οι ευκαιρίες και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της εμπορικής οδού Κίνας-Τουρκίας-Ευρώπης μέσω Κασπίας Θάλασσας (Trans-Caspian route China – Turkey – Europe).
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία η κοινοπραξία θα έχει ιδρυτικά μέλη τις εταιρείες: Trans Caucasus Terminals, μία θυγατρική εταιρεία των «Σιδηροδρόμων της Γεωργίας», τη «Ναυτιλιακή Εταιρεία της Κασπίας» του Αζερμπαϊτζάν (CJSC), την επίσης αζέρικη εταιρεία «Caravan Logistics», την εταιρεία «KTZ Express», θυγατρική εταιρεία των «Σιδηροδρόμων του Καζακστάν», καθώς και την κινέζικη εταιρεία logistics «Mishgeng Logistics». Η Τουρκία θα έχει το ρόλο του συνδεδεμένου μέλους στην κοινοπραξία.
t1

Φωτό: flickr.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.