Πτώση των εξαγωγών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Πτώση των εξαγωγών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

124
Πτώση των εξαγωγών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδα συρρικνώθηκαν δραματικά κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τα Τίρανα πριν από λίγες ημέρες. Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλης σημαντικότητας και για τις δύο χώρες και υποστηρίζουν πολλές τοπικές βιομηχανίες και εταιρείες μεταφορών και εμπορίου και στις δύο μεριές.
Μέχρι και τον Οκτώβριο 2015 οι ελληνικές εισαγωγές στην Αλβανία μειώθηκαν σε 35,643 εκατ. αλβανικά λεκ (285 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ) από 44037 εκατ αλβανικά λεκ το 2014, σύμφωνα με το Αλβανικό Ινστιτούτο Στατιστικών.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι εισαγωγές από την Ελλάδα περιελάμβαναν είδη τροφίμων, ποτών, καπνού, χημικά και πλαστικά προϊόντα, ορυκτά, καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Όλοι οι κλάδοι παρουσίασαν πτώση ως προς τις εισαγωγές προς την Αλβανία.
Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές της Αλβανίας προς την Ελλάδα αυξήθηκαν ελαφρά. Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Αλβανίας στην Ελλάδα ανήλθαν σε 7.758 εκατ αλβανικά λεκ τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι 7.418 εκατ λεκ το 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.