Πειρατεία κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή

Πειρατεία κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή

477
Πειρατεία κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ένα ιρανικό πλοίο, πιθανώς αλιευτικό, που είχε βρεθεί στα χέρια Σομαλών πειρατών μαζί με το 15μελές πλήρωμά του απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από αιματηρή συμπλοκή, που φέρεται να στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς πειρατές.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με το πλοίο και την τύχη του πληρώματός του, ούτε για το εάν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του πλοίου συμμετείχαν ξένα πολεμικά πλοία.
Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας κορυφώθηκε κατά το 2011, όταν Σομαλοί πειρατές βρέθηκαν να κρατούν πάνω από 700 ομήρους. Όμως στα χρόνια που ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας (International Maritime Bureau – IMB), ο αριθμός των πλοίων που δέχτηκε επίθεση από Σομαλούς πειρατές υποχώρησε σημαντικά.
Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν τη μείωση έντασης του φαινομένου οφείλεται, εν μέρει, στην παρουσία ένοπλων φρουρών στα πλοία, καθώς και στην ενίσχυση των ναυτικών περιπολιών στην περιοχή.
Φωτό: ΕΡΑ /BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.