“Norvik Port” ο νέος εμπορευματικός λιμένας της Στοκχόλμης

“Norvik Port” ο νέος εμπορευματικός λιμένας της Στοκχόλμης

161
“Norvik Port” ο νέος εμπορευματικός λιμένας της Στοκχόλμης

Στα τέλη του Οκτωβρίου το σουηδικό Εφετείο υπεύθυνο για θέματα γης και περιβάλλοντος εξέδωσε θετική απόφαση για την υπόθεση της κατασκευής του Norvik Port στην Στοκχόλμη. Ο νέος εμπορευματικός λιμένας στην περιοχή του Nynäshamn, στα νότια της Στοκχόλμης, έχει μεγάλη σημασία για την επαρκή τροφοδοσία της σουηδικής πρωτεύουσας με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον.
Για την κατασκευή του λιμένα «Norvik Port» βέβαια προϋπόθεση ήταν η απόφαση του Εφετείου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι τα έργα κατασκευής θα είναι σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο σουηδικός περιβαλλοντικός Κώδικας.
Ο Johan Castwall, διευθύνων σύμβουλος του Λιμένα της Στοκχόλμης, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση και χαρά για την απόφαση του Εφετείου και σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του νέου λιμένα.
Η μητροπολοτική περιοχή της Στοκχόλμης αποτελεί μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές στην Ευρώπη, η οποία μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με εμπορευματικά αγαθά μέσω του ήδη κυκλοφοριακά κορεσμένου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Με το νέο όμως λιμένα αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η υπάρχουσα κατάσταση και η μεταφορά των αγαθών προς και από την Στοκχόλμη και να διεξάγεται με όρους ανταγωνιστικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον.
Για να δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.