Νέος ενεργειακός χάρτης ξεδιπλώνεται για την αγορά LNG

Νέος ενεργειακός χάρτης ξεδιπλώνεται για την αγορά LNG

194
Νέος ενεργειακός χάρτης ξεδιπλώνεται για την αγορά LNG

Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία ως προς την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Οι σημαντικές δηλώσεις προέρχονται από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ μετά από σύσκεψη της διακυβερνητικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη.
«Ως κορυφαία χώρα στην αγορά φυσικού αερίου η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει κατά πολύ τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά και την κατασκευή μονάδων στη Μέση Ανατολή. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά και στην περίπτωση των αυξανόμενων αναγκών της Σαουδικής Αραβίας θα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε νέες εμπορικές συμφωνίες. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συζήτηση των εν λόγω θεμάτων που σχετίζονται με την παγκόσμια αγορά ενέργειας και κατά πάσα πιθανότητα μια τέτοια συνάντηση με τη Σαουδική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Μετά τις κυρώσεις της Δύσης η Ρωσία εξετάζει τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου προς τη Μέση Ανατολή. Παράλληλα ο πρόεδρος της Gazprom Viktor Zubkov ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με το Κουβέιτ σχετικά με την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ειδικότερα το Κουβέιτ βρίσκεται στη φάση κατασκευής ενός νέου τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή το 2020.
Μιλώντας γύρω από την πιθανή συμμετοχή του υπουργείου στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚ στις 3 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να λάβει μέρος στις επικείμενες συζητήσεις, αλλά τηρεί στάση αναμονής προκειμένου ο οργανισμός να συντονίσει όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια συνάντηση κορυφής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.