Το Λονδίνο αντιμέτωπο με βαριά φορολογία και περικοπές των δημοσίων δαπανών

Το Λονδίνο αντιμέτωπο με βαριά φορολογία και περικοπές των δημοσίων δαπανών

92
Το Λονδίνο αντιμέτωπο με βαριά φορολογία και περικοπές των δημοσίων δαπανών

Το τρίτο «πακέτο» μέτρων για τον κρατικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne προαναγγέλλοντας τεράστιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών με τις νέες ρυθμίσεις ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις χρόνιες προθέσεις της κυβέρνησης των Συντηρητικών για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σμίκρυνση του δημοσίου τομέα και περιορισμό των θέσεων εργασίας στους κρατικούς οργανισμούς. Η αυτοδυναμία της κυβέρνησης Κάμερον μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές επιτρέπει πλέον την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής που έβρισκε αντίθετους τους φιλελεύθερους δημοκράτες με τους οποίους συγκυβερνούσαν στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο τελευταίος προϋπολογισμός θα εφαρμόζει περικοπές που θα αγγίζουν το 18% στις περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς. Η υγεία, η παιδεία, οι στρατιωτικές και ανθρωπιστικές δαπάνες αλλά και οι δαπάνες για τα αποκεντρωμένα τοπικά Κοινοβούλια της Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας δεν συμπεριλαμβάνονται στις περικοπές.
Ειδικά στο υπουργείο Εργασίας ο υπουργός ανήγγειλε περικοπές στον προϋπολογισμό κατά 15% ενώ ανακοίνωσε νέες μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 – 2020. Επιπλέον κατά την ίδια περίοδο το βρετανικό κράτος θα διαθέτει 100.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο αποτελεί και το χαμηλότερο αριθμό εργαζομένων στο δημόσιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο προϋπολογισμός του Osborne εστιάζεται στις περικοπές του δημοσίου τομέα αλλά και στη βαριά φορολόγηση των εταιρειών που παρουσιάζουν τεράστιους τζίρους και κέρδη. Η Downing Street επιθυμεί να εισπράξει £ 3.000.000.000 από τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υπερκέρδη ενώ αυξάνει τα τέλη χαρτοσήμου για τις δεύτερες κατοικίες και όσες κατοικίες αγοράζονται αποκλειστικά και μόνο για μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση.
Φωτο: ΕΡΑ / KERIM OKTEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.