Νέα δεδομένα για την οικονομία της Κίνας

Νέα δεδομένα για την οικονομία της Κίνας

163
Νέα δεδομένα για την οικονομία της Κίνας

H κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας, ένας βασικός δείκτης στο βαρόμετρο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, υποχώρησε 0,2% σε 449.100.000.000 (kWh) τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του έτους η χρήση αυξήθηκε 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αλλά η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο επηρεάστηκε από τη συνεχή πτώση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες μεταλλουργίας και δομικών υλικών στις ανατολικές περιοχές της χώρας που τροφοδοτούν την εθνική οικονομία και το διεθνές εμπόριο.
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 7,1% στον δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις κατά τους πρώτους δέκα μήνες, ο αγροτικός τομέας παρουσίασε αύξηση 3% αλλά, η χρήση του βιομηχανικού τομέα μειώθηκε 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα διαφορετικά ποσοστά αντικατοπτρίζουν τις νέες θετικές εξελίξεις στην οικονομική δομή της Κίνας, δεδομένου ότι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από τον τομέα των υπηρεσιών φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το βιομηχανικό τομέα. Μια νέα τάξη πραγμάτων φαίνεται να γεννάται στην Κίνα όπου οι υπηρεσίες θα αποτελούν σύντομα τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Φωτο: ΕΡΑ / WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.