Σύγκρουση δυνάμεων (και ηγετικών εγωισμών) μεταξύ Κρεμλίνου και Άγκυρας

Σύγκρουση δυνάμεων (και ηγετικών εγωισμών) μεταξύ Κρεμλίνου και Άγκυρας

280
Σύγκρουση δυνάμεων (και ηγετικών εγωισμών) μεταξύ Κρεμλίνου και Άγκυρας

Oι οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε πρόσφατα η Μόσχα εναντίον της Άγκυρας είναι σύμφωνες με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ.
«Αυτό το είδος των περιορισμών είναι πλήρως σύμφωνο με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Το άρθρο 21 της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου ( GATT ), από το 1994 επιτρέπει την υιοθέτηση περιορισμών στις συναλλαγές εμπορευμάτων και υπηρεσιών αλλά και στον τομέα των επενδύσεων σε περίπτωση απειλής για την εθνική ασφάλεια» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.
Εν τω μεταξύ η επικείμενη σύσκεψη για θέματα εμπορικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών από την Τουρκία και τη Ρωσία ακυρώθηκε ενώ σημαντικά πρακτορεία της χώρας ματαίωσαν πολυάριθμα οργανωμένα πακέτα διακοπών προς θέρετρα της νότιας Τουρκίας.
Η αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε ήδη την πτώση του χρηματιστηρίου στην Κωνσταντινούπολη ενώ οι διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να περνούν μια περίοδο πρωτόγνωρης και απρόβλεπτης έντασης.
Φωτο: ΕΡΑ / KERIM OKTEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.