Το ανθρώπινο δυναμικό, καταλύτης για το ναυτιλιακό μέλλον της Σιγκαπούρης

Το ανθρώπινο δυναμικό, καταλύτης για το ναυτιλιακό μέλλον της Σιγκαπούρης

414
Το ανθρώπινο δυναμικό, καταλύτης για το ναυτιλιακό μέλλον της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε μία δέσμη πρωτοβουλιών με στόχο να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους στο ναυτιλιακό κλάδο. Στα επόμενα πέντε έτη η τριμερής επιτροπή για τις μεταφορές της οποία ηγείται η Maritime & Port Authority ευελπιστεί να προσελκύσει περισσότερους από 1200 πολίτες της Ασιατικής χώρας προκειμένου να απασχοληθούν είτε ως ναυτικοί είτε στην ακμάζουσα λιμενική βιομηχανία της Σιγκαπούρης.
Ανάμεσα στα μέτρα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη του Maritime Singapore Connect, ένα νέο διαδικτυακό Portal το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα αλλά και αγγελίες εργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Επιπρόσθετα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SkillsFuture Earn and Learn, με εξειδίκευση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ενός έτους και σε κάθε άτομο το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα προσφέρει σχετικό πιστοποιητικό αλλά και 5.000 δολάρια Σιγκαπούρης. Επιπρόσθετα το πρόγραμμα προβλέπει αμοιβή 15.000 δολαρίων Σιγκαπούρης για κάθε εταιρεία η οποία θα απασχολήσει απόφοιτο του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της Σιγκαπούρης καθώς 5.000 εταιρείες είναι εγκατεστημένες στην χώρα, παράγοντας περίπου το 7% του ΑΕΠ της και συντηρώντας περίπου 170.000 θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.