Σχέδιο αναδιάρθρωσης για τα ναυπηγεία STX στη Νότιο Κορέα

Σχέδιο αναδιάρθρωσης για τα ναυπηγεία STX στη Νότιο Κορέα

131
Σχέδιο αναδιάρθρωσης για τα ναυπηγεία STX στη Νότιο Κορέα

Οι πιστωτές της εταιρείας STX Offshore & Shipbuilding ανακοίνωσαν ότι είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης από το να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Η εταιρεία, η οποία κάποτε είχε φτάσει να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παίκτης παγκοσμίως στον κλάδο των ναυπηγήσεων, αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά και επιχειρησιακά προβλήματα από τότε που ο ιδιοκτήτης της φυλακίστηκε κατηγορούμενος για διαφθορά.
Οι πιστωτές θεωρούν ότι η αξία της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων STX είναι μεγαλύτερη από την αξία της ενδεχόμενης ρευστοποίησής της. Σκοπεύουν φυσικά να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει μείωση κατά 30% του προσωπικού, ψαλίδι σε όλους τους μισθούς κατά 10% και επικέντρωση της εταιρείας στην κατασκευή πλοίων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας STX οι οποίες βρίσκονται εκτός Νότιας Κορέας, όπως η μεγάλη ναυπηγική μονάδα στο Dalian στην Κίνα, είναι υπό καθεστώς πλειστηριασμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.