Ο απολογισμός του ιταλικού νηογνώμονα RINA για το 2015

Ο απολογισμός του ιταλικού νηογνώμονα RINA για το 2015

241
Ο απολογισμός του ιταλικού νηογνώμονα RINA για το 2015

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους ηγέτες της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Eπιτροπής του RINA και ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις του διεθνούς νηογνώμονα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Γεώργιος Γιουρούκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Technomar Shipping Inc., ενημέρωσε την επιτροπή ότι ελληνόκτητα πλοία χωρητικότητας 500,000 GT προστέθηκαν στην κλάση του RINA κατά τη διάρκεια του 2015.
Ο κ. Γιουρούκος σημείωσε ότι το πρόσφατα συσταθέν Marine Technical Support Centre στον Πειραιά έχει αποδειχθεί ότι παρέχει σημαντικής ποιότητας βοήθεια προς τους Έλληνες πελάτες του. Επίσης, τονίστηκε η υπεροχή του RINA στο χώρο της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας του νέου R&D/Innovation Centre.
O Ugo Salerno, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου RINA, παρουσίασε τα τελευταία νέα σχετικά με την ανάπτυξη του Ομίλου, τόσο οργανικά όσο και μέσω εξαγορών κατά τη διάρκεια του 2015.
Ο Michele Francioni Διευθύνων Σύμβουλος του RINA Services προχώρησε σε μία επισκόπηση ορισμένων σημαντικών έργων που αφορούν τον RINA Services, όπως είναι η πιστοποίηση των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, καθώς και των πρώτων κρουαζιερόπλοιων με πλήρη πρόωση LNG, που πρόκειται να ναυπηγηθούν για την Costa Cruises και την AIDA στα γερμανικά ναυπηγεία του Meyer Werft.
Από την πλευρά του ο Στέφανος Χατζηνικολάου, ο διευθυντής του Piraeus R&D/Innovation Centre, παρουσίασε το σύστημα διαχείρισης ενέργειας InfoSHIP Ego, ενώ ο Γιώργος Δρόσος, διευθυντής του MAN Piraeus αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ των κύριων μηχανών Tier III και Tier II σε σχέση με hardware, κόστη, συντήρηση και διαχείριση.
Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με τον Paolo Moretti, Γενικό Διευθυντή της Marine RINA Services, ο οποίος παρουσίασε το RINA Academy Competence Management System, το οποίο είναι ένα εθελοντικό σύστημα που στοχεύει στην ανάπτυξη, διαχείριση, παρακολούθηση και συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων του προσωπικού που εργάζεται στο πλοίο αλλά και στην ξηρά.
Τέλος, ο Σπύρος Ζολώτας, RINA Area Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο, ευχαρίστησε την Ελληνική κοινότητα για την πολύτιμη υποστήριξή της, προσβλέποντας σε ενεργό και επιτυχή συνεργασία των δύο μερών και κατά την διάρκεια του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.