Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για χάρη του άνθρακα

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για χάρη του άνθρακα

73
Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για χάρη του άνθρακα

Η Βόρεια και Νότια Κορέα μαζί με τη Ρωσία έχουν προχωρήσει σε συμφωνία για μεταφορά άνθρακα (από τη Ρωσία προς τη Νότια Κορέα) μέσω του βορειοκορεατικού λιμένα Rajin, η οποία έχει προς το παρόν δοκιμαστικό χαρακτήρα. Σε αυτήν τη συμφωνία συμμετέχουν και η νοτιοκορεατική βιομηχανία χάλυβα POSCO καθώς και η ναυτιλιακή εταιρεία Hyundai Merchant Marine.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε πρώτη φάση θα παραδοθούν 120.000 τόνοι ρωσικού άνθρακα σε τρία νοτιοκορεατικά λιμάνια. Πρόκειται για τους λιμένες: Gwangyang, Pohang και Busan. Η δοκιμαστική περίοδος ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε εισαγωγές για να καλύψει σχεδόν το 97% των αναγκών της σε ενέργεια, ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών εγχώριων πόρων της. Η χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ενέργειας παγκοσμίως. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το 2014 η Κορέα αναδείχθηκε ως ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα στον κόσμο μετά την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Φωτό: AΠΕ/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.