H Πολωνία στοχεύει στη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό αέριο

H Πολωνία στοχεύει στη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό αέριο

63
H Πολωνία στοχεύει στη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό αέριο

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία, είναι έτοιμος να δεχθεί τις επόμενες ημέρες το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει φυσικό αέριο, προερχόμενο από το Κατάρ.
Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο διαχειρίζεται η Qatargas, αναμένεται να φτάσει στο Swinoujscie στις 11 Δεκεμβρίου, μεταφέροντας πάνω από 200.000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου. Να σημειωθεί ότι το δεξαμενόπλοιο ξεκίνησε από το Κατάρ αφού πρώτα η Qatargas διεξήγαγε επιτυχή έλεγχο του τερματικού σταθμού στην Πολωνία, για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα οι παραδόσεις φυσικού αερίου.
Η Qatargas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο, με ετήσια παραγωγή σε υγροποιημένο φυσικό αέριο που φτάνει τους 42 εκατ. τόνους ετησίως.
Να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία του τερματικού σταθμού στο Swinoujscie, που η κατασκευή του κόστισε σχεδόν 820 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση της Πολωνίας στοχεύει στην άμεση μείωση της εξάρτησης της χώρας από το ρωσικό αέριο.

ship-transforming-natural-gas-shell

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.