Νέα παγοθραυστικά προς εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών της Ρωσίας

Νέα παγοθραυστικά προς εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών της Ρωσίας

137
Νέα παγοθραυστικά προς εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών της Ρωσίας

Τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι θαλάσσιες δοκιμές του νέου ρωσικού ντιζελοκίνητου ηλεκτρικού παγοθραυστικού «Vladivostok», που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Vyborg,  που βρίσκεται βόρεια της Αγίας Πετρούπολης στον Κόλπο της Φινλανδίας.
Οι θαλάσσιες δοκιμές περιελάμβαναν έλεγχο της ταχύτητας του πλοίου, της ικανότητας ελιγμών, της ικανότητας λειτουργίας του συστήματος προώσεως καθώς και έλεγχο του τεχνολογικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού πλοήγησης.
Εκτός του «Vladivostok» στο ναυπηγείο του Vyborg κατασκευάζεται ένα ακόμα παγοθραυστικό με τα ίδια χαρακτηριστικά, το «Novorossiysk», το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο ρωσικό υπουργείο Μεταφορών μέσα στο 2016, ενώ η κατασκευή ενός τρίτου παγοθραυστικού αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.
Η ναυπήγηση των τριών αυτών παγοθραυστικών έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της ρωσικής κυβέρνησης «Ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (2010-2020)».

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζεται η πορεία κατασκευής των παγοθραυστικών «Vladivostok» και «Novorossiysk».

Φωτό: http://vyborgshipyard.ru/en/?p=gallery_en&album=58

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.