Το νέο αεροδρόμιο- γίγαντας του Πεκίνου

Το νέο αεροδρόμιο- γίγαντας του Πεκίνου

195
Το νέο αεροδρόμιο- γίγαντας του Πεκίνου

To νέο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, θα μπορεί να εξυπηρετεί, όταν ολοκληρωθεί, έως και 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση των κρατικών Αρχών σε πρόσφατη δήλωσή τους στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Μέχρι το 2025, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί σε τακτική βάση ετησίως 72 εκατομμύρια επιβάτες, 2 εκατομμύρια τόνους φορτίου και ταχυδρομείου και θα έχει 4 διαδρόμους ενώ σε δεύτερη φάση ανάπτυξης το νέο αεροδρόμιο θα έχει επτά διαδρόμους.
Το αεροδρόμιο θα βρίσκεται στην περιοχή Daxing, νότια του Πεκίνου και αναμένεται να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της πρωτεύουσας για διεθνείς διασυνδέσεις με τακτικές πτήσεις και ανταποκρίσεις. Το νέο αεροδρόμιο θα καταστεί επίσης κόμβος εθνικών μεταφορών μεταξύ Βορείου και Νοτίου κίνας.
Η κατασκευή του διαδρόμου ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους και η κατασκευή του τερματικού σταθμού στο νέο αεροδρόμιο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Zaha-Hadid-Beijing-new-airport-terminal_dezeen_BN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.