Η Γερμανία δεν πρόκειται να πιάσει το στόχο μείωσης των εκπομπών CO2

Η Γερμανία δεν πρόκειται να πιάσει το στόχο μείωσης των εκπομπών CO2

46
Η Γερμανία δεν πρόκειται να πιάσει το στόχο μείωσης των εκπομπών CO2

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνή Τύπο, η Γερμανία δεν πρόκειται να επιτύχει το στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, αν συνεχιστεί η υφιστάμενη κυβερνητική πολιτική.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Γερμανία θα πρέπει, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους, να μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3% σε ετήσια βάση μέχρι το 2020. Παρόλ’ αυτά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό καθώς την προηγούμενη χρονιά η μείωση ανήλθε σε μόλις 1,7%.
Σύμφωνα με τους στόχους η Γερμανία πρέπει να εξοικονομεί σε ετήσια βάση περίπου 20 εκ. τόνους CO2. Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει οχτώ παλαιά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, εξοικονομώντας περίπου 12,5 εκ. τόνους. Βέβαια η κίνηση αυτή θα επιφέρει ένα κόστος περί το 1,6 δις ευρώ που θα κληθούν να καλύψουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.
Επιπρόσθετα η Γερμανία υπολογίζει να εξοικονομήσει 4 εκ. τόνους CO2 ως αποτέλεσμα της αναδιαμόρφωσης της Combined Heat and Power Act. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη μία σημαντική ποσότητα CO2 που θα πρέπει να εξοικονομηθεί και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη στρατηγική από ποιες πηγές θα εξοικονομηθούν.
Φωτο: ΑΡΕ / LARRY W. SMITH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.