Εγκρίθηκε μέσω διαδικασίας Fast Track μεγάλη τουριστική επένδυση στη Χίο

Εγκρίθηκε μέσω διαδικασίας Fast Track μεγάλη τουριστική επένδυση στη Χίο

490
Εγκρίθηκε μέσω διαδικασίας Fast Track μεγάλη τουριστική επένδυση στη Χίο

Κάτι φαίνεται να κινείται στο ζήτημα της πραγματοποίησης μία τεράστιας τουριστικής επένδυσης στο νησί της Χίου. Πιο συγκεκριμένα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποφάσισε την υπαγωγή στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010) του επενδυτικού σχεδίου «Κεραμεία Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία». Το επενδυτικό σχέδιο είχε πολλάκις ανακοινωθεί αλλά συνεχώς συναντούσε γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και την πάγια άρνηση ομάδων πολιτών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι άξιο απορίας ότι πριν από λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε επισκεφθεί την Χίο και κληθείς να υποβάλλει τις απόψεις του επί της σχεδιαζόμενης επένδυσης, είχε δηλώσει ότι είναι αντίθετος με τη διαδικασία ένταξης του έργου στο fast track. Τελικά όπως συμβαίνει άλλωστε συχνά, ο υπουργός έκανε μία ακόμα κυβίστηση και υπέγραψε την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν3894/2010.
Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος και τουριστικού λιμένα στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου, σε έκταση επιφάνειας 115 στρεμμάτων, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 100.000.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα οι υποδομές θα περιλαμβάνουν 280 κλίνες 5 αστέρων, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου, μουσείου και επιμορφωτικού ινστιτούτου, παλαιοντολογικού θεματικού πάρκου, μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, καθώς και όλων των υποδομών και βοηθητικών εγκαταστάσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.
Επιπρόσθετα ο όμιλος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τη θέσπιση δύο υποτροφιών σε αριστούχους ελληνικών πανεπιστημίων, την προσφορά πρακτικής άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για νέους έως 25 ετών και τη συνεισφορά στο λειτουργικό κόστος (50.000 ετησίως για όσο χρόνο διαρκεί η επένδυση) ενός κοινωφελούς ιδρύματος του δήμου Χίου.

Φωτο: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.