Στα σκαριά η συγχώνευση της COSCO και της China Shipping Container Lines...

Στα σκαριά η συγχώνευση της COSCO και της China Shipping Container Lines Co.

395
Στα σκαριά η συγχώνευση της COSCO και της China Shipping Container Lines Co.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται μέσα στους επόμενους δύο μήνες να εγκρίνει και να προχωρήσει στη συγχώνευση της China Ocean Shipping Company (COSCO) και της China Shipping Container Lines Co, Ltd (CSCL). Οι συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ των δύο κρατικών εταιρειών βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο, ενώ είναι μάλλον σίγουρο ότι οι δύο κολοσσοί εξετάζουν και τη συγχώνευση του στόλου τους που αφορά τόσο τα δεξαμενόπλοια όσο και τα πλοία χύδην ξηρού φορτίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις οι εταιρίες προσανατολίζονται και στην συγχώνευση των προσφερόμενων λιμενικών υπηρεσιών.
Το Πεκίνο επιθυμεί τη συγκέντρωση όλων των ναυτιλιακών εταιρειών κάτω από μια ομπρέλα προκειμένου να υπάρχει πλήρης και στενός έλεγχος καθώς και κρατική εποπτεία των δραστηριοτήτων του κρατικού εμπορικού στόλου και των διεθνών λιμενικών υπηρεσιών που προσφέρονται. Από την άλλη η κινεζική κυβέρνηση στοχεύει και στην άμεση συρρίκνωση του κόστους λειτουργίας καθώς και των αυξανόμενων και ανεξέλεγκτων εξόδων των εταιρειών. Εντούτοις, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι δεν επιθυμείται η μείωση του εργατικού δυναμικού των δύο γιγάντων.

Φωτο: ΕΡΑ / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.