Πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για παράνομη φαλαινοθηρία

Πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για παράνομη φαλαινοθηρία

39
Πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για παράνομη φαλαινοθηρία

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην ιαπωνική αλιευτική εταιρεία Kyodo Senpaku Kaisha, με την κατηγορία της παράνομης φαλαινοθηρίας.
Ειδικότερα, η ιαπωνική εταιρεία συνέχισε την φαλαινοθηρία, παρά την εντολή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας να σταματήσει τη δράση της στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της Ανταρκτικής που έχει ανακηρυχθεί ως «καταφύγιο φαλαινών».
Η απόφαση του δικαστηρίου της Αυστραλίας ελήφθη το 2008 μετά από αίτηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Humane Society International (HSI). Από τότε, υπολογίζεται πως έχουν θανατωθεί παράνομα δεκάδες φάλαινες από πλοία της ιαπωνικής εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull, πρόκειται να επισκεφθεί την Ιαπωνία τον Δεκέμβριο, όπου και αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της λαθραίας φαλαινοθηρίας στον Γιαπωνέζο ομόλογό του.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/GREENPEACE / HANDOUT CREDIT-LINE COMPULSORY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.