Ο λιμένας Βιλχελμσχάφεν ενεργειακός κόμβος της Γερμανίας

Ο λιμένας Βιλχελμσχάφεν ενεργειακός κόμβος της Γερμανίας

75
Ο λιμένας Βιλχελμσχάφεν ενεργειακός κόμβος της Γερμανίας

Για τον γερμανικό λιμένα του Βιλχελμσχάφεν, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κόλπου Γιαντεμπούζεν της Βόρειας Θάλασσας στην Κάτω Σαξονία, επανέρχονται οι σκέψεις για να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον έναν τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Αυτά τα σχέδια υποστηρίζονται τόσο από την τοπική κυβέρνηση του Κιέλου όσο και από την Ένωση Λιμενικής Οικονομίας του Βιλχελμσχάφεν (WHV).
Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης John H. Niemann δήλωσε ότι ο λιμένας του Βιλχελμσχάφεν διαθέτει μοναδικά γεωγραφικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν να καταστεί ο λιμένας ενεργειακός κόμβος για όλη την Γερμανία.
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες σκέψεις για κατασκευή εγκαταστάσεων εισαγωγής φυσικού αερίου στον συγκεκριμένο λιμένα είχαν γίνει κατά την δεκαετία του 1970, ενώ το 2009 η ενεργειακή εταιρεία E.ON. είχε παρουσιάσει τα δικά της σχέδια για κατασκευή τερματικού σταθμού LNG αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης τα σχέδια ματαιώθηκαν.
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.