Μαύρη Παρασκευή για τη Λιβερία

Μαύρη Παρασκευή για τη Λιβερία

55
Μαύρη Παρασκευή για τη Λιβερία

Ένα νέο κρούσμα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκε στη Λιβερία, την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Η χώρα είχε χαρακτηριστεί από τους διεθνείς φορείς ως ΄καθαρή’ από τον θανατηφόρο ιό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο ασθενής διέμενε στην περιοχή Duport της πρωτεύουσας Μονρόβια και έχει ήδη εισαχθεί σε ειδική μονάδα παρακολούθησης και ανάρρωσης. Κρατικοί λειτουργοί ήδη εξετάζουν όσους έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή την προηγούμενη εβδομάδα.
Χιλιάδες ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της θανατηφόρου επιδημίας στην Δυτική Αφρική το περασμένο έτος. Αν και η Λιβερία είχε πρώτη φορά χαρακτηριστεί ως ‘απαλλαγμένη’ από Έμπολα το Μάιο, νέα κρούσματα επανεμφανίστηκαν έξι εβδομάδες αργότερα, αλλά και το Σεπτέμβριο.
Ο ιός,σύμφωνα με τον ΠΟΥ. ‘σκότωσε’ ήδη τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερους από 4.800 ασθενείς στη χώρα. Τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν περισσότερους από 11.300 νεκρούς μέσα σε δύο χρόνια, κυρίως στη Γουινέα, στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.
Ένα ακόμα πρόσφατο κρούσμα του Έμπολα αναφέρθηκε στη γειτονική Γουινέα πριν λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.