Ναυτιλιακές εταιρείες κατηγορούνται για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Ναυτιλιακές εταιρείες κατηγορούνται για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας

196
Ναυτιλιακές εταιρείες κατηγορούνται για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Η μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) NGO Shipbreaking Platform, που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο την εφαρμογή κανόνων ασφαλούς εργασίας στα διάφορα διαλυτήρια του κόσμου, κατηγόρησε τρεις ναυτιλιακές εταιρείες της Ιταλίας -Grimaldi Group, Ignazio Messina, Vittorio Bogazzi & Figli- ότι επιλέγουν τα διαλυτήρια πλοίων της νοτιοανατολικής Ασίας, τα οποία  δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Ε.Ε. για τις διαλύσεις πλοίων.
Ειδικότερα, η ΜΚΟ έχει καλέσει τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες μαζί με την Ένωση των Ιταλών πλοιοκτητών σε διάλογο με στόχο τη σωστή και σύμφωνη με τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς διάλυση των πλοίων τους.
Οι συγκεκριμένες ναυτιλιακές, σύμφωνα με την ΜΚΟ, έχουν πουλήσει τα τελευταία έξι χρόνια περισσότερα από 54 πλοία σε γνωστά διαλυτήρια της ΝΑ Ασίας, τα οποία δεν εφαρμόζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ασφαλούς εργασίας κατά τη διάλυση και ανακύκλωση των πλοίων επιπλέον δε χωρίς να λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μέχρι στιγμής, μόνον ο όμιλος Grimaldi έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της ΜΚΟ για συνάντηση.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STF UK AND IRELAND OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.