Έλλειψη καθηγητών στην ΑΕΝ Κρήτης

Έλλειψη καθηγητών στην ΑΕΝ Κρήτης

801
Έλλειψη καθηγητών στην ΑΕΝ Κρήτης

Ο κ. Φώτιος – Ιωάννης Τσιρούκης είναι τελειόφοιτος σπουδαστής στην Α.Ε.Ν. Κρήτης και μέλος του ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών Κρήτης και μας έστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία και αναδημοσιεύουμε.

Τα “Ναυτικά Χρονικά”, πάντα δίπλα στους σπουδαστές των Α.Ε.Ν. αποτελούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ σπουδαστών και αρμοδίων Aρχών προκειμένου να αναδεικνύονται τα προβλήματα που υπάρχουν στις Ακαδημίες όλης της χώρας.

“Μέσα Νοέμβρη, ένας μήνας μετά την έναρξη του εκπαιδευτικού εξαμήνου και ακόμα να συμπληρωθούν οι οργανικές θέσεις των καθηγητών στην ΑΕΝ Κρήτης. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικά κενά παρουσιάζονται στο μάθημα των Αγγλικών τόσο στους Πλοιάρχους όσο και στους Μηχανικούς, όπως και για το μάθημα των Εφαρμογών στα Ναυτικά Μαθήματα.

Αυτή η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής του εκπαιδευτικού εξαμήνου καθότι προκαλεί λειτουργικό πρόβλημα στους σπουδαστές όλων των ετών. Συγκεκριμένα, για το Αʼ εξάμηνο, θα είναι ανήκουστο για πρωτοετείς (πρωτόμπαρκους) σπουδαστές να πάνε στο καράβι για το Αʼ εκπαιδευτικό τους ταξίδι και να μην έχουν αφιερώσει τις απαραίτητες ώρες για την εκπαίδευση και αξιολόγηση τους στην κατασκευή κόμπων και ακόμα περισσότερο στην εκμάθηση Ναυτικών αγγλικών όρων. Το τελευταίο φαντάζει ακόμα πιο δραματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλειονότητα των καραβιών σήμερα, ακόμα και αυτά που ανήκουν σε έλληνες πλοιοκτήτες, αποτελούνται από πλήρωμα τουλάχιστον δύο εθνικοτήτων, με επίσημη γλώσσα στο καράβι κατʼ επέκταση τα Αγγλικά.

Τέλος, όσον αφορά τα Βʼ και Εʼ εξάμηνα αυτά θα αναγκαστούν να αυξήσουν, προκειμένου να αναπληρώσουν, το ήδη απαιτητικό πρόγραμμα τους, ή εναλλακτικά να μεταφέρουν αυτά τα μαθήματα στα Γʼ και ΣΤʼ εξάμηνα αντίστοιχα. Αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα την συνολική αύξηση του αριθμού των μαθημάτων και κατʼ επέκταση και της ύλης στην οποία θα πρέπει αυτοί να ανταπεξέλθουν.

Το Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου και ο υπογράφων, με το διττό του ρόλο ως σπουδαστή και μέλος του Δ.Σ., ζητούμε από τους ιθύνοντες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, να συνδράμουν στην συντομότερη επίλυση αυτού του προβλήματος προς το συμφέρον των σπουδαστών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας”.

Φώτης Τσιρούκης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.