Απεβίωσε ο Γεώργιος Μπάνος

Απεβίωσε ο Γεώργιος Μπάνος

724
Απεβίωσε ο Γεώργιος Μπάνος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπάνος, από τους πλέον παλαιούς, πολύτιμους και αγαπημένους αρθρογράφους των Ναυτικών Χρονικών.
 
Ο Γιώργος Μπάνος γεννήθηκε στον Πειραιά και αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του αποφάσισε να σταδιοδρομήσει στη θάλασσα και να γίνει πλοίαρχος.
 
Το 1968 και αφού είχε υπηρετήσει για τέσσερα χρόνια ως πλοίαρχος σε εμπορικά πλοία, εγκατέλειψε την πλοιαρχία για να γίνει ναυλομεσίτης. Κατά τα τελευταία 48 χρόνια ειδικεύτηκε στην πώληση και αγορά πλοίων από δεύτερο χέρι, καθώς και σε συνάψεις συμβολαίων για διαλύσεις αλλά και ναυπηγήσεις πλοίων.
 
Από το 2013 δραστηριοποιείτο σχεδόν αποκλειστικά ως σύμβουλος στον χώρο των ναυπηγήσεων, όπου και είχε επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
 
Είχε μελετήσει ενδελεχώς διάφορους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, όπως ναυτιλιακή ιστορία και ναυλομεσιτική.
 
Είχε συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής, ενώ είχε συγγράψει και δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα στον ελληνικό και διεθνή ναυτιλιακό Τύπο.
 
Το τελευταίο άρθρο του εκλιπόντος φιλοξενείται στις σελίδες των «Ναυτικών Χρονικών» τεύχος Νοεμβρίου και αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας.
 
Η κηδεία του θα γίνει αύριο 19 Νοεμβρίου, στις 14.00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.