Η ExxonMobil ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβερίας

Η ExxonMobil ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβερίας

60
Η ExxonMobil ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβερίας

Η αμερικανική εταιρεία κολοσσός του πετρελαίου ExxonMobil ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έναρξη γεωτρήσεων στη Λιβερία, οδηγώντας την πρόεδρο της χώρας, Ellen Johnson Sirleaf, να σημειώσει με έμφαση ότι η απόφαση της ExxonMobil καταδεικνύει τις καλές πλέον προοπτικές που έχει η χώρα να επανέλθει σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης μετά την επιδημία του ιού Έμπολα.
Η Λιβερία δεν παράγει προς το παρόν πετρέλαιο, αλλά ακολουθώντας το παράδειγμα της Γκάνας και της Νιγηρίας προχώρησε σε οριοθέτηση θαλάσσιων οικοπέδων για εξόρυξη πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της ExxonMobil για τη Λιβερία και την Ακτή του Ελεφαντοστού, Steven Buck, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της χώρας στόχος της εταιρείας είναι η έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 13 μέχρι τα τέλη του 2016 ή το αργότερο στις αρχές του 2017. Στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβανόταν η έναρξη των γεωτρήσεων ήδη από το 2013, αλλά το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα υποχρέωσε την εταιρεία σε χρονική μετάθεση των σχεδίων της.
Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τη λήξη της μετάδοσης του ιού στη Λιβερία στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την επιδημία να έχει προκαλέσει το θάνατο 4.800 ανθρώπων επί 10.600 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.