O νέος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της APM

O νέος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της APM

264
O νέος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της APM

Εντυπωσιάζει, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, ο νέος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της APM Terminals Maasvlakte II, που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο λιμένα του Ρότερνταμ, αξιοποιώντας ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ναυτιλιακή τεχνολογία.
Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός διαθέτει οκτώ αυτόματους γερανούς φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, τους πρώτους αυτόματους γερανούς στον κόσμο, τους οποίους χειρίζεται εξ’ αποστάσεως ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Βέβαια, αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο ο εξ’ αποστάσεως χειρισμός τους, αλλά ο αυτοματισμός της λειτουργίας της φορτοεκφόρτωσης.
Συγκεκριμένα το εμπορευματοκιβώτιο ανυψώνεται με τη βοήθεια του γερανού, ο οποίος το τοποθετεί σε ένα ειδικό αυτόματο όχημα, το οποίο με τη σειρά του το μεταφέρει στον καθορισμένο χώρο αποθήκευσης. Στη συνέχεια, μέσω ενός αυτόματου συστήματος το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρεται στον τελικό προορισμό του.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός εκτελεί όλες τις παραπάνω λειτουργίες αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.