Πόλεμος στο Παρίσι

Πόλεμος στο Παρίσι

108
Πόλεμος στο Παρίσι

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι χθες το βράδυ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ. Ολάντ μίλησε για πρωτοφανή επίθεση εναντίον της Γαλλίας και η κυβέρνησή του ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και κινητοποίηση του στρατού, καθώς η χώρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επτά σημεία επέλεξαν να αιματοκυλίσουν οι δράστες, σε ένα θέατρο, ένα γήπεδο, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο και ένα εμπορικό κέντρο.
Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού Μισέλ Καντό είχε επίσης δηλώσει στον Τύπο ότι οι τρεις από τους δράστες είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί.
Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού ενώ κλειστά θα παραμείνουν προς το παρόν σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.