Δεξαμενόπλοια προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση

Δεξαμενόπλοια προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση

368
Δεξαμενόπλοια προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα περισσότερα από 50 εμπορικά πλοία βρίσκονται αγκυροβολημένα στον κόλπο του Τέξας, στις Η.Π.Α, αναμένοντας την άδεια των τοπικών λιμενικών αρχών για να εισέλθουν στον λιμένα του Χιούστον.
Ειδικότερα, 41 από τα αγκυροβολημένα πλοία είναι δεξαμενόπλοια που αναμένουν να ξεφορτώσουν τα φορτία αργού πετρελαίου που μεταφέρουν, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 20 εκατομμύρια βαρέλια. Πρόκειται για ποσότητα δύο φορές μεγαλύτερη από την συνήθη που φτάνει σε εβδομαδιαία βάση στο λιμένα του Χιούστον.
Κυκλοφοριακή συμφόρηση, όμως, δεν παρατηρείται μόνο στην είσοδο του Χιούστον από δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο αλλά και στην Σιγκαπούρη, καθώς και σε λιμένες της Κίνας και του Περσικού Κόλπου. Για τους ειδικούς η συμφόρηση αυτή θα πρέπει να αποδοθεί στην παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου.
Αξίζει να αναφερθεί πως πολλά από τα πλοία που βρίσκονται αγκυροβολημένα στον κόλπο του Τέξας δεν έχουν βρει ακόμα αγοραστή για το φορτίο τους και είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτούν να βρουν υπό τις υπάρχουσες συνθήκες υπερπροσφοράς και χαμηλών τιμών στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.