H AEGEAN τίμησε μαζί με την Πολεμική Αεροπορία τη γιορτή της Αεροπορίας

H AEGEAN τίμησε μαζί με την Πολεμική Αεροπορία τη γιορτή της Αεροπορίας

327
H AEGEAN τίμησε μαζί με την Πολεμική Αεροπορία τη γιορτή της Αεροπορίας

Η AEGEAN τίμησε το φετινό εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετέχοντας υπερήφανα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2015, για τη γιορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.
Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, για να γιορτάσει τη μέρα της Πολεμικής Αεροπορίας, διοργάνωσε διαγωνισμό ειδικά για την περίπτωση, δίνοντας την ευκαιρία σε 50 τυχερούς με τους συνοδούς τους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στον αέρα: να πετάξουν με ένα Airbus σε σχηματισμό μαζί με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και να ζήσουν μία μοναδική στα παγκόσμια χρονικά εμπειρία! Η πτήση περιελάμβανε την αναχαίτιση από τα 3 μαχητικά της Π.Α. και στη συνέχεια τη συνοδεία του αεροσκάφους της Aegean, στο οποίο επέβαιναν εκατό τυχεροί επιβάτες και 7 δημοσιογράφοι, μέχρι την προσγείωσή του στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Πιλότοι και πλήρωμα καμπίνας Α3 με πιλότους μαχητικών Π.Α.
Έτσι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την απογείωση από τον ΔΑΑ του Αirbus A320ceo της AEGEAN και κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο εκπρόσωπος της Π.Α., Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, αφού εξήγησε στους επιβάτες ορισμένα τεχνικά στοιχεία για την όλη διαδικασία, ενημέρωνε δια μικροφώνου τους τυχερούς επιβάτες για τα τρία μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν δίπλα τους και τους σχηματισμούς που έκαναν. Συγκεκριμένα στην στρατιωτική περιοχή ασκήσεων της Π.Α. Βορείως της Μυκόνου και μέχρι την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, έγινε ένας μοναδικός σχηματισμός που αποτελείτο από ένα ολοκαίνουργιο επιβατικό αεροσκάφος Airbus A320ceo με πιλότους τους κυβερνήτες της AEGEAN (και απόστρατους ιπτάμενους της Π.Α.) Αντισμήναρχο (ε.α) Ευστράτιο Ρέντζο και Αντισμήναρχο (ε.α.) Αναστάσιο Οικονόμου, ένα μαχητικό Mirage 2000-5 Mk.2, ένα F-16D Block.52+, καθώς και ένα F-4E “Peace Ikarus 2000″, της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία διθέσια μαχητικά, επέβαιναν ως backseaters (συγκυβερνήτες) ισάριθμοι απόστρατοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο συγκυβερνήτης του F-16, Αντισμήναρχος (Ι) ε.α. Γρηγόρης Φλέσσας, με μεγάλη εμπειρία στα μαχητικά αεροσκάφη και από ετών Κυβερνήτης της AEGEAN, απηύθυνε χαιρετισμό στους επιβάτες του Airbus σε πραγματικό χρόνο ενώ είχαν και την δυνατότητα οπτικής επαφής μαζί του!
untitled 1
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τέσσερα αεροσκάφη, το Airbus της AEGEAN και τα τρία μαχητικά της Π.Α., αφού πραγματοποίησαν μία «δοκιμαστική» διέλευση σε σχηματισμό πάνω από την Τανάγρα πετώντας στα 3.000 πόδια ύψος, έστριψαν πάνω από την Χαλκίδα και επανήλθαν και για μία δεύτερη διέλευση στα 1.500 πόδια, προτού «σπάσει» ο σχηματισμός για την προσγείωση, όπου περίμεναν για να υποδεχτούν τους πιλότους και τους επιβάτες οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρ. Βαΐτσης και ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρ. Χριστοδούλου, τους οποίους και χαιρέτησαν ένα προς ένα.
Με την ολοκλήρωση της ξεχωριστής πτήσης το αεροσκάφος της AEGEAN προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου οι τυχεροί επιβάτες με τους συνοδούς τους περιηγήθηκαν στην έκθεση στατικών αεροσκαφών ενώ είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πτήσεις από τις Ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
Κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η AEGEAN στην λέσχη της 114ΠΜ, ο κυβερνήτης της AEGEAN Ευστράτιος Ρέντζος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε την συνολική εμπειρία του ίδιου καθώς και του κυβερνήτη κ. Οικονόμου που ανέρχεται σε περισσότερες από 45.000 ώρες πτήσεων αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις των επιβατών ενώ ο Διοικητής της 114ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους επιβάτες!.
Οι πιλότοι της AEGEAN και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από την συνεργασία τους συγκίνησαν και κυριολεκτικά μάγεψαν τους επιβάτες για τον σχηματισμό που έγινε με πειθαρχία και άψογο συντονισμό όλων των μελών των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.