Τσουχτερά πρόστιμα για απορρίψεις υπολειμμάτων τροφίμων στη θάλασσα

Τσουχτερά πρόστιμα για απορρίψεις υπολειμμάτων τροφίμων στη θάλασσα

92
Τσουχτερά πρόστιμα για απορρίψεις υπολειμμάτων τροφίμων στη θάλασσα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του London P&I Club, ένας αυξημένος αριθμός προστίμων έχει επιβληθεί σε πλοία που έχουν παραβεί κανονισμούς που αφορούν απορρίψεις απορριμάτων στο Βοhai Bay, Tianjin.
Αναφορικά με τους κανονισμούς απορρίψεως, το Αnnex V της Marpol 73/78 αναφέρει πως οι απορρίψεις κατάλοιπων φαγητού επιτρέπονται σε απόσταση τουλάχιστον 3 μιλίων από την ακτή, με αυστηρότερους κανονισμούς να ισχύουν για τα υπόλοιπα είδη απορριμάτων. Παρ’ όλα αυτά οι κανονισμοί στο Bohai Bay είναι πολύ πιο αυστηροί και απαγορεύεται η απόρριψη οποιασδήποτε ουσίας.
Σχεδόν σε κάθε νέα άφιξη πλοίου πραγματοποιείται μια επιθεώρηση από την αρχή ναυτιλιακής ασφαλείας (MSA), και οι επιθεωρητές επιβάλλουν πρόστιμα για απορρίψεις κατάλοιπων φαγητού, με έναν απλό έλεγχο στο garbage record book.
Τα πρόστιμα είναι αυστηρότατα, με το ύψος τους να κυμαίνεται από $3.000 έως $30.000 και επιβάλλονται σύμφωνα με το άρθρο 73 της κινεζικής νομοθεσίας περί προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Το London P&I Club συμβουλεύει τα μέλη του να αποφύγουν κάθε είδους απόρριψη καταλοίπων φαγητού στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο circular που έχει εκδώσει ο τοπικός ανταποκριτής του Club.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.