Γερμανικά βραβεία Logistics 2015

Γερμανικά βραβεία Logistics 2015

72
Γερμανικά βραβεία Logistics 2015

Στην εταιρεία BLG LOGISTICS απονεμήθηκε το γερμανικό βραβείο Logistics για το έτος 2015 από την Γερμανική Ένωση Logistics (BVL). Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο στην εταιρεία από κοινού με τον κύριο πελάτη της την εμπορική εταιρεία Engelbert Strauss, που ειδικεύεται σε ρούχα εργασίας, για το πρότζεκτ τους «σημείο συνάντησης Stargate – Logistics: συνδέοντας ανθρώπους και ρομπότ».
Το βραβείο απονεμήθηκε σε ειδική τελετή κατά την πρώτη ημέρα του 32ου Γερμανικού Συνεδρίου Logistics, το οποίο πραγματοποιείται στο Βερολίνο από τις 28 μέχρι και σήμερα 30 Οκτωβρίου.
Το πρότζεκτ που βραβεύθηκε αποτελεί μία καινοτόμο λύση για την αποθήκευση και συλλογή παραγγελιών. Βασίζεται στην βασική ιδέα ενός κινητού μηχανισμού συλλογής παραγγελιών. Συγκεκριμένα, με μία πλήρως αυτοποιημένη διαδικασία, οι παλέτες με τα εμπορεύματα μετακινούνται σε έναν πολυλειτουργικό, ευέλικτο και εργονομικά σχεδιασμένο σταθμό συλλογής (Pick-Station) με την ονομασία «Stargate».
Τα ανθεκτικής κατασκευής «έξυπνα» οχήματα μεταφοράς («Carrys»), που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την διαδικασία, έχουν χαμηλό ύψος, μεταφέρουν τις παλέτες με τα εμπορεύματα, τις ανυψώνουν και τις τοποθετούν σε μία συγκεκριμένη θέση στα ράφια του σταθμού συλλογής. Στο σταθμό συλλογής σχετικές αυτόματες φωτεινές ενδείξεις (Pick-by-Light και Put-to-Light) βοηθούν το προσωπικό στην τοποθέτηση των εμπορευμάτων στη σωστή τους θέση.
Ο Roland Tichy επικεφαλής της ομάδας των κριτών, δημοσιογράφος με ειδίκευση στα οικονομικά θέματα και συγγραφέας ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι «αυτός ο εξαιρετικός χώρος αποθήκευσης, στον οποίο 75 ειδικά οχήματα μεταφέρουν τις παλέτες με τα εμπορεύματα από 800 ράφια σε 5 σημεία συλλογής «Stargate», όπου κατόπιν συνεχίζουν την εργασία τους οι υπάλληλοι, έχει ήδη δημιουργηθεί από την BLG LOGISTICS στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εμπορικής εταιρείας Engelbert Strauss στην Φρανκφούρτη. Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μία απόλυτα καινοτόμο υπηρεσία».
Οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν την κριτική επιτροπή στην απονομή το γερμανικό βραβείο Logistics για το έτος 2015 στη συγκεκριμένη καινοτόμο τεχνολογία ήταν:
(α) τα πελατοκεντρικά χαρακτηριστικά της παρεχόμενης υπηρεσίας,
(β) η αύξηση της απόδοσης με ελαχιστοποίηση των κινήσεων στον χώρο αποθήκευσης εμπορευμάτων.
(γ) η εργονομία,
(δ) η ανάγκη για περιορισμένο αριθμό ανυψωτικών εργασιών, καθώς και
(ε) η ευελιξία και επεκτασιμότητα του συστήματος.
Με το Γερμανικό Βραβείο Logistics η Γερμανική Ένωση Logistics (BVL) δείχνει στην πράξη το ενδιαφέρον της για προώθηση καινοτόμων τεχνολογικών δράσεων που θα βελτιώσουν τις μεταφορές και που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στον χώρο των logistics σε όλους τους τομείς της οικονομίας (βιομηχανία, εμπόριο, υπηρεσίες).
Η ιστορία του συγκεκριμένου βραβείου ξεκινά από το 1984. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια οι εταιρείες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: η Mercedes AMG μαζί με το συνεργάτη της την εταιρεία Müller καθώς και η Lila Logistik (2014), η χονδρεμπορική εταιρεία Lekkerland Deutschland GmbH, με έδρα την πόλη Frechen (2013), η εταιρεία χημικών, φαρμακευτικών και βιολογικών επιστημών Merck AG με έδρα το Darmstadt (2012), η εταιρεία κατασκευής και προμήθειας ειδών υγιεινής Geberit AG, με έδρα την πόλη Pfullendorf (2011), καθώς και η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική Θάλασσα Nord Stream AG, με έδρα την πόλη Zug (2010).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.