Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

48
Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων οι 7.000 έχουν λάβει τα έγγραφα ταυτοποίησης έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αναμένοντας να επιβιβαστούν σε ένα από τα πλοία με προορισμό τον Πειραιά.
Έκρυθμη είναι για ακόμη μία φορά η κατάσταση στη Λέσβο με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, καθώς εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) δε μπορούν να ταξιδεύσουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Λόγω της νέας 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 06:00 της Παρασκευής, αυτή τη στιγμή στο νησί του Αιγαίου βρίσκονται, τα «Blue Star Patmos» και «Terajet», όπως και το πλοίο της γραμμής «Νήσος Ρόδος», παραμένουν αγκυροβολημένα και δεν επιβιβάζουν κανέναν, αφού τα καράβια που τους μεταφέρουν -αν και ζητήθηκε επανειλημμένως- δεν εξαιρέθηκαν.
Ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, προειδοποιεί πως εάν η απεργία συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 30.000 θα εγκλωβιστούν στη Λέσβο με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για όλους.
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έχει συνάντηση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά από δικό του αίτημα το οποίο κοινοποίησε μέσω επιστολής, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να λήξει η απεργία των ναυτικών.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.