Επίκειται εναέριος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ουκρανία: κίνδυνος για τον εισερχόμενο...

Επίκειται εναέριος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ουκρανία: κίνδυνος για τον εισερχόμενο ρωσικό τουρισμό της Ελλάδας

78
Επίκειται εναέριος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ουκρανία: κίνδυνος για τον εισερχόμενο ρωσικό τουρισμό της Ελλάδας

H Ουκρανία ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής πλήρους απαγόρευσης ως προς τη διέλευση όλων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών από τον εναέριο χώρο της και για όλη την επικράτειά της, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου υποδομών της Ουκρανίας.
Λίγες μέρες πριν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Vladimir Omelyan δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Κίεβο μπορεί να απαγορεύσει εντελώς την υπέρπτηση όλων των ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, ως αντίδραση στο αεροπορικό εμπάργκο της Μόσχας.
Ήδη οι ρωσικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισραήλ, Τουρκία και Αίγυπτο πρέπει να ζητούν ειδική άδεια από την υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας της Ουκρανίας.
Εάν οι απειλές του Κιέβου υλοποιηθούν όλες οι πτήσεις προς τις παραπάνω χώρες από ρωσικές εταιρείες θα διαταραχθούν με κίνδυνο για τον εισερχόμενο τουρισμό τους αφού οι εταιρείες θα πρέπει να αναζητήσουν αεροδιαδρόμους που δεν θα συμπεριλαμβάνουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο άρα θα αυξάνεται η απόσταση και το κόστος των πτήσεων δραματικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.